Sunday, July 12, 2009

Nasrul & Syifa'

from left:anuar,azam,saYe,nurul azrina dan suami dan wahyuni
apela yang sedang dibisikkan tu ye

rombongan dari manipal


x-kmm03 wit pengantin



rombongan manipal bersama pengantin


Selamat Melayari Bahtera Rumahtangga wahai sahabatku Nasrul Hadi dan Syifa' Izhar... Alhamdulillah, weekend lepas saYe berkesempatan untuk menghadiri majlis Walimatul 'Arus kenalan saYe ketika di Kolej Matrikulasi Melaka(KMM) sesi 2003...untuk makluman,saYe sempat 'menjamah' kehidupan selama 3 bulan di sana...kalau nak singkap memori kat sana memang la seronok...satu perkara yang saYe tak dapat lupakan ketika malam manifesto calon-calon Jawatankuasa Perwakilan Pelajar(JPP), saYe membawa slogan 'Eminence is our aim' lalu saYe menawarkan RM 10 kepada sesiapa yang dapat menterjemahkan terma 'eminence' tersebut...huh,masih terngiang-ngiang lagi hiruk pikuk pada malam tersebut..seorang demi seorang mencuba nasib namun saYe masih tidak berpuas hati dengan jawapan yang diberikan,maka saYe terpaksa memilih jawapan yang hampir tepat...melayang lah RM 10 kepada seorang pelajar perempuan walaupun pada mulanya saYe dah berpakat dengan sorang kawan supaya menjawab soalan tu(p/s:andai kata dia membaca entri ini mesti tergelak sendirian)...tutup cerita tadi...saYe pergi ditemani dengan fyd,fiza(pada mulanya tak nak pergi),ira dan faridah (thnx to DBG car!!!)..tasnim dan aini bertolak sehari awal,nak saksikan majlis akad nikah(khabarnya 2x akad..huhu)...seronok bangat dapat jumpa kawan-kawan yang dah tak jumpa 5-6 tahun lepas...INDAHNYA UKHWAH ATAS NAMA ISLAM...sehinggakan si pengantin lelaki, Nasrul Hadi berbisik kepada saYe "jumpa-jumpa je terus kawin kan"...saYe hanya tersenyum simpul..giliran mu dulu kan...si pengantin perempuan pula,Syifa' pernah datang ke Manipal dulu,huh...tasnim dengan senang hati membawanya ke Taj Mahal di kala study break Unis 2nd yr(tabik la tasnim..hehehe),personally majlis pada hari tersebut simple tapi sangat meriah...kami rombongan manipal pulang dengan buah tangan chop sticks setiap seorang...Mabruk 'Alaikuma!!!!

3 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum.

cousin sy ni bila lg yer?

FiDieYaaa said...

Banji mmg kawan yg baik. Hampir2 pegi ngan bas.

dr gLoCaL said...

@kazen:ish99..silap tu,patutnye tanye org di sana tu dulu..heheh

@fyd:kalau naik bas,alamatnye pelukla hadiah termos air tu 2jam..adeh..